Säg hej till tacosfredag

I ett tidigare inlägg lyfte vi den enastående nyheten: att du kan studera tacos på Universitetet. Och ja, det låter märkligt men är helt sant. Det handlade om ett universitet i Kentucky, USA och kursen hette Taco Literacy och ger dig chansen att lära dig allt om den mexikanska kulturen.

Det kanske låter märkligt men också väldigt kul, för varför inte lära sig om mat och kultur på universiteten? Det5705743-young-people-celebrating-birthday-toasting är dock kanske ingenting som kan passa sig i Sverige, eftersom vi här har försvenskat rätten och nu gjort den till det självklara valet en fredagskväll: fredagsmys och fredags-tacos är två välkända begrepp.

Tacos en numera svensk favorit

I samband med att tacos blev allt vanligare i Sverige, någon gång under 90-talet, blev det en favorit. Nu har det blivit en av de vanligaste rätterna och många familjer väljer att fira in helgen med den goda och lättlagade maten. Det är intressant hur någonting som från början inte alls var svenskt nu är en av de svenskaste rätterna som finns. Kommer vi se på kebab och thai-mat på samma sätt om några år? En anledning till att tacos blivit så välkommet av svenskarna kan självklart bero på att det är en enkelt rätt att laga, om en jämför med just kebab.

Nyttigare tacos

Har du planer för kvällen? Varför inte ordna med lite tacos och avnjuta en riktigt härlig festmåltid? Det är både gott, kul och helt klart värd varje kalori. Numer finns det även varianter på tacos som gör dessa något nyttigare, du kan till exempel välja att göra tacos med mer grönsaker snarare än sås. Det går även att hålla ner kalorimängden genom att välja bort såser och istället göra avokado och yoghurtsås  – vi lovar det blir supergott! Mer bra och nyttiga tacos-recept här.