The American Baby Shower – få till superbabyfesten

The American Baby Shower – få till superbabyfesten

Begreppet och fenomenet ”baby shower” är ett amerikanskt påfund som innebär att den blivande mamman ”duschas” med presenter och tips från familj och vänner, strax innan hon ska ha barn. Det blir alltså en fest i barnets tecken där det dukas upp med godsaker och babygrejer. Idén har sedan anammats av många andra länder, däribland Sverige. Så frågan är: hur gör du för att få den perfekta baby showern på amerikanskt vis?

 Bland det viktigaste på en baby shower är maten och baby shower dekorationer samt att fundera ut vilka personer som är välkomna, naturligtvis. Det är ofta en god väninna som anordnar baby showern för sin vän, eftersom det är ett sätt att samla gänget innan mamman kräver alltför mycket tid med sin nyfödda. Dock finns det inget som säger att inte faderskapet får vara med på ett hörn också. The more, the merrier!

baby showerSå gör du den ultimata baby showern

För det första ska festen vara planerad, det vill säga det ska inte vara någon överraskning. Dock bör datumet inte ligga alltför tidigt inpå födseln, eller direkt efter att mamman har annonserat att hon är gravid, på grund av förklarliga skäl.

För uppdukning och förfriskningar passar en buffé, gärna med godsaker som cupcakes, macarons och lättare mat som till exempel brukar serveras på te-partyn. Tänk gärna på att dekorera bakverken utifrån tema eller stil. En baby shower ska gärna vara lite nedtonad i dekorationer, även om du kan festa till det lite också. Att sätta ett Halloween-tema på en baby shower kanske inte riktigt lämpar sig. Kanske du kan välja utifrån det kön som babyn förväntas födas som.

Bästa presenterna för en baby shower

Ska du vara riktigt amerikansk och ge bort en amerikansk baby shower-gåva så står blöjtårtan högts i kurs. Men det är också bra att variera sig och kanske tänka lite mer på mamman i fråga. Tänk på att föräldraskapet kan vara tröttande, så unna henne kanske en upplevelse på tu man hand med pappan, en skön massage efter några månader efter födseln eller kanske något av nedanstående alternativ.

 

  • Babykläder
  • Receptböcker på bra mat för både mamma och barn
  • Presentkort för shopping, något som kan vara skönt att göra en tid in i föräldraskapet när man börjar få tillbaka sin figur och när kroppen återhämtat sig något