Brygg ditt eget öl och använd i matlagning

Brygg ditt eget öl och använd i matlagning

För dig som vill ta din matlagning till nya höjder är tipset att börja brygga ditt eget öl hemma. I det amerikanska köket passar dessutom öl in riktigt bra. Dels som ingrediens, dels som en god dryck till många rätter.

Hur kommer du igång med ölbryggning och hur används öl i amerikansk matlagning? Häng med så får du lära dig er om det hela!

Kom igång med ölbryggning

Har du inte tidigare provat på att brygga ditt eget öl är det hög tid att du testar denna roliga hobby. Det är dessutom spännande att utforska hur du kan använda öl i det amerikanska köket. För att brygga öl hemma behöver du rätt utrustning. Det smidigaste är att köpa ett färdigt kit hos Köksbryggeriet där du dessutom kan köpa olika recept. När du använder ett praktiskt kit får du samtliga redskap för att brygga öl:

  • Jäskärl av glas
  • Termometer
  • Hävert
  • Kapsyleringsapparat
  • Desinfektionsvätska
  • Silikonpropp
  • Jäsrör

Du väljer vilken typ av volym du har behov av och beställer enkelt hem ditt kit för ölbryggning. På bara någon dag har du allting färdigt hemma för att börja brygga ditt eget öl!

Tips på öl i amerikansk matlagning

När du väl har kommit igång med att brygga öl på hemmaplan är det bara att ta din hobby till nästa nivå. Det vill säga att använda ditt eget öl i matlagningen och i det amerikanska köket finns det många recept som gynnas med en skvätt pilsner.

De flesta typer av BBQ-rätter blir som godast om du använder en smakrik marinad. Här är öl ett ypperligt inslag eftersom det förstärker andra smaker. Klassiska buffalo wings som du förbereder i en ölbaserad marinad är ett bra exempel. Du kan dessutom använda ditt hembryggda öl till efterrätter. Då ger öl en maltig sötma och lite djupare chokladsmak, men det går också att använda öl för att förstärka fruktiga toner!