Amerikanska rätter – smarta tips

Det amerikanska köket anses inte lika ”fint” som till exempel det franska eller italienska, men det finns faktiskt mycket mer än bara hamburgare. Vill du uppleva något nytt har du mängder av spännande rätter från det amerikanska köket att tillaga.

I den här artikeln får du några bra tips att ta till när du ska laga amerikansk mat; från burgare till kreolska smakupplevelser.

Redskap och tillagning

Du som gillar att testa dig fram i köket vet att rätt redskap spelar en stor roll för resultatet. En komplettSlicing,Organic,Gold,Potatoes,On,A,V-blade,Mandoline,To,Prepare knivuppsättning är ett måste om du ska skära kött till BBQ, men även andra redskap som mandoliner till köket, olika skärbrädor och praktiska skålar. Till den klassiska hamburgaren är mandolinen ett tidssparande redskap som dessutom efterlämnar professionellt skurna råvaror. Riv osten i perfekta strimlor till mac’n cheese eller varför inte använda mandolinen när du ska tillaga en äkta amerikansk cole slaw sallad?

Tänk även på att ha stekpannor som lämpar sig till olika typer av matlagning där du bland annat behöver en rymlig variant till kött. Ska lök eller grönsaker fräsas till en spännande kreolsk rätt kan små pannor bättre användas. Ska du tillaga en saftig amerikansk burgare är dock ändå grillen det bästa alternativet. Det finns bra grilltips att ta del av – att inte komplicera det hela är ett tips.

Det är bättre att istället ”satsa på få ingredienser av bra kvalité och ett gott, färskt bröd – gärna hembakat.”

Tänk bara på att det alltid är viktigt att tillaga kött på rätt sätt – saftiga och möra burgare är trendigt och gott, men risken att bli sjuk finns.

Det avslutande tipset har med serverigen att göra – var generös i portioner och ge färg åt tallriken med olika såser och tillbehör!