Städtips för köket

Att köket är hemmets hjärta är det många som håller med om, men hur många av oss kan med handen på hjärtat säga att vi ständigt gnor och skrubbar på ställen som inte är direkt synliga? Det finns en hel del tips och trix att ta till för att underlätta städningen av köket för att alltid hålla det i toppskick.

Det främsta tipset är givetvis att alltid hålla efter. På så sätt behöver inte smutsen byggas upp för slutligen kännas övermäktig. Med enkla medel kan man komma långt när det gäller att hålla köket i schack.

Gör det enkelt för dig

Genom medvetna val och smarta investeringar kan man undvika att det blir sunkigt i köket. Ett exempel på detta är att skaffa sig en modern köksfläkt som är i stort sätt självrengörande. Om man tar det ytterligare ett steg längre kan en snygg luftrenare göra underverk om det förekommer mycket damm i köket. Ett annat tips är att lägga plastad film på överskåp och sådana ytor som lätt blir dammiga och feta. Dessa byts bara ut med jämna mellanrum och du slipper skrubba i oändlighet.

Förvaring och prylar

Att det blir lättare att hålla ordning i hemmet generellt, inte minst i köket, är att se till att var sak har sin plats. På det sättet vet du alltid vart alla saker finns och vart allt ska om det ligger framme.

En annan sak som kan vara värt att fundera på är om det verkligen är nödvändigt med mängder av inredning, dukar, vaser och sådant som gärna placeras i kök. Öppna ytor är enklare att rengöra och den som ska städa köket tenderar att göra det oftare om det går snabbt och enkelt. Detta är givetvis en smaksak, men vill man göra det lätt för sig är det ett hett tips att skala av på prylar överlag i köket. Ett plus är att den minimalistiska inredningsstilen är otroligt populär just nu.

Givetvis finns det inte mycket som slår ett rent och fräsch kök. Därav är trots allt regelbunden rengöring nödvändig, men med smarta produkter och öppna ytor kan du göra det enklare för dig att lyckas.