Så inreder du ett hemtrevligt och trendigt kök

Så inreder du ett hemtrevligt och trendigt kök

Ett hemtrevligt och inbjudande kök är svårslaget. Du kan få ett mysigt och ombonat kök med små medel. Satsa på gardiner, belysning och inredningsdetaljer som höjer stämningen.

Vill du att ditt kök ska vara hemtrevligt och mysigt? Då finns det några bra knep som du kan göra för att skapa den där hemtrevliga känslan i köket. En sak som bidrar till en ombonad känsla är gardiner. Du ska välja gardiner med omsorg och färgvalet spelar stor roll. Gardiner dämpar också ljuset vilket gör att rummet känns mer ombonat. Hissgardiner är extra snyggt att ha i köket och ger en avslappnad stil. Hos https://www.rosahuset.com/kategori/Hissgardiner hittar du ett stort utbud av hissgardiner och det finns varianter som passar de flesta stilar. Hissgardiner sätter du upp på en vanlig gardinstång.

Trädetaljer och koppar ger en varm och mysig atmosfär

Att inreda med olika trädetaljer mjukar upp ett kök och ger ett värmande intryck. Ett mörkare träslag förstärker myskänslan. Koppar med sin varma färg adderar en mjukhet och värme som är svår att slå. Du kan satsa på en kopparblandare, knoppar, ljusstakar, vaser eller en kopparlampa för att få in mer koppar i köket. Om du vill ha det riktigt mysigt är ett tips att antingen ha stoppade stolar eller lägga fårskinn över stolarna.

Välj ett tema på köket

Det viktiga när du ska inreda köket är att väljer en stil som du gillar. Det går att få en hemtrevlig och mysig stämning i köket oavsett om du har en lantlig eller minimalistisk stil. Tänk bara på att ha en röd tråd genom inredningen. Välj mjuka färger för att köket inte ska kännas för sterilt och kallt. Belysningen är också viktig, du kan bestämma om du vill ha ett kallt eller ett varmt ljus. Varmt ljus höjer mysfaktorn. Ett tips är att ha flera olika ljuskällor.