Rött vin passar även till fisk

Rött vin passar även till fisk

Hur väljer du egentligen vin till mat och vågar du bryta mönstren för att prova en ny kombination?

Om du är ett stort fan av att dricka vin till middagen handlar du säkerligen dina viner, inte minst ditt röda vin på https://www.thewineagency.se/sv/vinkategorier/rott-vin/. Då får du hem importerat kvalitetsvin som serveras på fina restauranger och barer i Sverige.

Rött vin till fisk?

Många brukar matcha fisk med vitt vin, och kött och friterad mat till rött vin. Men det behöver inte vara så fyrkantigt. I en artikel i Expressen Allt om vin går det att läsa om hur en vinexpert tycker du ska tänka om och prova rött vid till panerad fisk eller fisk som serveras med feta såser samt är smaksatta med mycket kryddor eller vitlök. Vitt vin å andra sidan passar utmärkt till kryddig ugnsbakad kyckling, om det är ett smakrikt vin. Champagne är gott att dricka till mat som är friterad. Lättare rödviner är ofta gjorda på druvan pinot noir eller från det franska vindistriktet Beaujolais. Vita viner fungerar bäst till ljust kött som kyckling samt fläsk och där passar fatlagrade, smakrika viner bra. De får gärna ha ålder och syra, det är en bra kombo till mat som är fet och krämig, då friskar det vita vinet med hög syra upp maten.

Är du lite mer äventyrlig än så och vill smaka även andra saker som har vinsmak? Då kanske du inte är en finsmakare, men ändå en gourmand. Nu har Pringles släppt ett chips med smak av inget annat än prosecco. Den är en del av en kampanj och säljs bara under en begränsad tid, i begränsad upplaga. Smaken heter Prosecco & Pink Peppercorn, alltså bubbel och rosépeppar. Det finns även badbomber som doftar av prosecco, liksom doftljus och glass. Det är alltså en populär och uppskattat doft, smak samt dryck. Mer om detta här.