Jänkarnas vinfavoriter

Vin är kanske inte det första man tänker på när man pratar om amerikansk kultur kring alkoholhaltiga drycker – Men även i ett land som är dominerat av öl och bourbon njuter man gärna av ett glas, eller burk, rosé. 

vindruvorNapa Valley i Kalifornien med sitt perfekta klimat har många stora vinhus i sin repertoar. Här produceras vin av nästan alla dess slag – vitt, rött och rosé. Är du nyfiken på att lära dig om rosévin rekommenderar vi att du läser om det på https://www.thewineagency.se/sv/vinkategorier/rosevin/. Rosévin tycks nämligen vara en av jänkarnas favoriter när det kommer till vinkategorier.

Vin på burk

För dig som söker en vinupplevelse utöver det vanliga är ett besök i Napa Valley ett måste, det är dessutom en av fem vinupplevelser som Expressen Allt om vin rekommenderar.

”Som turistmål i Kalifornien är det nästan lika stort som Disneyland.” – Allt om vin

USA är ett land med stor vinexport, men har man stämpeln av att vara ett land med överdådiga matkreationer och snabbmat smittar givetvis det av sig även på landets viner. I det stora landet i väst har man tagit sommarens givna favoritdryck, rosévinet, och amerikaniserat det något; man har tagit fram vin på burk.

I Sverige har vi många drycker på burk men än är det svårt att hitta vinet vid sidan av ölburkarna i butiken. Detta är dock något som slagit igenom ordentligt i USA och det går att hitta viner av de flesta typer smidigt förpackat i aluminiumburkar. Spana in den här listan från Cosmopolitan där de rankar tio olika viner på burk. Om vinet smakar lika gott är svårt att svara på, men de gånger man saknar en korkskruv passar det säkerligen väl  kunna knäppa upp en burk med vin likt man gör med öl.