Studera tacos på universitet

Studera tacos på universitet

I det förlovade landet är det inte mycket som är förvånande. Därför höjer man lite på ögonbrynen men sedan smälter man det man tagit in. Om man känner att man vill lära sig mer om Mexikansk mat kan man i Kentucky studera det på universitetet.

Det finns enorma skillnader när man ser till olika länder med dess lagar och regler. Vad som är helt otänkbart i Sverige kan vara en självklarhet i exempelvis USA. I en artikel från Aftonbladet går det att läsa att man kan studera Mexikansk mat på ett universitet i Kentucky. Om man är sugen heter kursen Taco Literacy och under kursens gång får man lära sig allt om den mexikanska kulturen. Varför är för att maten har blivit så speciell och man finner det mycket intressant hur den mexikanska kulturen har brett ut sig under de senaste åren skriver tidningen Vice. Förutom mat så fokuseras det även på att studenterna får en inblick i invandring och interkulturell kommunikation, dock med maten som språngbräda. En kurs som blir allt mer populär.

USA ett land som skiljer sig

Ja, Amerikas förenta stater skiljer sig otroligt mycket från både Sverige och resterande världen. Det finns många kulturer i landet och så även många viljor och många delstater med sitt sätt att se på hur ett samhälle ska styras. Oftast är det maten som man främst ser som den största skillnaden då den är så central hos alla människor, men ser man till Sverige och USA går det att finna att allt från studier till underhållsbidrag skiljer markant. Detta är något viktigt man bör beakta både innan resor men kanske främst om man vill öskar lyckan i främmande land och lära sig mer om tacos på universitet.