Socker bannlyst från krog i Stockholm

Socker bannlyst från krog i Stockholm

Socker är något som är en självklarhet för de flesta människor, speciellt människor bosatta i USA. När nu Stockholmskroger Mother, ledd av bland andra stjärnkocken Melker Anderson går ut och bannlyser socker från restaurangen så är det många som höjer på sina ögonbryn. 

5892278-sugarAtt starta upp en restaurang har blivit en allt större dröm för de flesta då allt fler människor unnar sig lyxen av att gå ut och äta middag. Med en bra idé, bra och spännande inredning från goods.se och en bra plast att starta upp sin restaurang är det bara ens fantasi som kan sätta gränserna. Och om man vill sticka ut så blir det enklare att bli ihågkommen. Det är exakt vad den Stockholmsbaserade krogen Mother har valt att göra genom att inte använda sig av något vitt raffinerat socker skriver Expressen.

Hejdå socker

Alla människor har ett förhållande till socker och nutrionisten Fredrik Paulun går så långt att säga att socker är lika farligt för kroppen som att röka. Att man kan bli tjock av socker är det lilla, och inte det stora problemet och den som äter mycket socker jämför han med en person som röker två paket cigaretter om dagen.

 ”Vi tar helt och hållet avstånd från raffinerat socker på Mother. Det har varit en utmaning. Vi har testat fram olika sätt att göra det här lika gott, eller godare.”

Men, om man tror att alla rätterna ska vara tråkiga så får man snabbt tänka om. Vad Mother gör är att de använder sig av kokosblomsocker samt fruktjuice för att skapa den där sötman som så många vill åt – fast på ett lite vänligare sätt. Detta ser man mer och mer och det är nog bara en tidsfråga innan Dn:s På Stan skriver om en ny restaurang som inte använder sig av raffinerat socker.