Nyttig amerikansk brunch

Nyttig amerikansk brunch

Trenden att kunna äta frukost hela dagen eller brunch har tagit Sverige med stormsteg och i Stockholm är det nästan lika vanligt att föreslå att ses på en brunch under helgen som en middag.

Det mest klassiska är att det ska vara amerikansk varm mat som kanske inte alltid är det bästa för kolesterolet och hälsan. Men den svenska trenden är just nu att satsa mer på hälsa och äta nyttigt för att må bra, men samtidigt vara social och ses ute för att äta tillsammans med vänner, så utbudet på brunchbuffén har utvecklats till att ha lite fler nyttiga alternativ för den som inte vill gå all in på bacon och croissanter. Det vanligaste är att det finns olika typer av smoothies som är mixade på olika typer av bär, frukter och till och med grönsaker som komplement till pannkakor, grädde, bacon och många gånger små hamburgare. Det har även blivit vanligare med yogurt som går att blanda med diverse frukter, nötter och fröer för den som vill vara lite nyttigare, men då går det lite mer åt frukosthållet. Rawfood är en annan het trend som letar sig in med sina chokladbollar och kakor på buffébordet och konkurrerar bort pajerna, cheesecakes och cupcakes.

Brunch i Stockholm

I Stockholm är restaurangerna väldigt känsliga för trender eller går i bräschen för nya trender kanske är en bättre beskrivning och många krogar har börjat med sin egna brunch och jobbar hårt för att göra den unik och en snackis på stan. Det är svårt idag att bara slinka in på brunch utan på de mest populära ställena måste man boka bord i förväg, men det finns bra guider om du vill ha hjälp att välja brunchställe i din stadsdel. Det kan vara bra att veta om man vill ha goda pannkakor, bra bacon eller det nyttigare alternativet och välja restaurang utifrån det. Vill man ha den klassiskt amerikanska brunchen så är nog det säkraste kortet att välja en amerikansk restaurang, för vem kan brunch bättre än amerikanarna själva.