Laga nyttig mat från södern

Laga nyttig mat från södern

Mycket av maten från den amerikanska södern är ganska så onyttig – friterad kyckling, majsplättar och red velvet tårta. Dessa rätter är packade med kolhydrater och fett. Men om man lagar maten på rätt sätt kan man få njuta av fantastiska amerikanska rätter, utan att få dåligt samvete.

I en artikel från DN kan man läsa att alla amerikaner kommer att vara feta om 40 år, om det fortsätter som det gjort under de senaste 30 åren. 78 procent av de afro-amerikanska kvinnorna är redan feta eller överviktiga. I den amerikanska södern bor flest afro-amerikaner och man kan konstatera att en av anledningarna till varför de är så feta är på grund av den onyttiga mat som de äter.

Har man frossat i mat från södern och känner att man behöver ha hjälp med att gå ner den vikt man lagt på dig, kan man få gi mat från giboxen.se, levererad hem till sig. Annars kan man istället försöka sig på att laga amerikanska rätter fast på ett nyttigare sätt. Du kan till exempel göra klassikern cole-slaw, som är kål i majonnäs. Men om du skippar den feta majonnäsen och byter ut den mot en fettfri majonnäs, så får du ett nyttigt tillbehör. Kål är nämligen både fiber- och vitaminrikt. Ett annat tips är att byta ut majonnäsen helt mot en fräsch dressing.

En rätt från den amerikanska södern som fullkomligt exploderat i populäritet runt om i världen, är pulled pork. Den här rätten är ett fläskkött som har tillagats väldigt långsamt. Köttet har sedan blivit draget isär, därav namnet pulled pork. I den amerikanska södern har man en historisk tradition att gräva ner en grisbog, och ibland en hel gris, i en grillgrop. Grisen ligger sedan där i flera dagar och röks. Men det behöver inte vara så komplicerat att göra det hemma hos sig. Då kan man helt enkelt ta en fläskkarré och låta den tillagas i ugnen under natten. Den kan sedan få stå och vila under dagen och serveras på kvällen. Den som har lite mer bråttom och inte vill vänta ett helt dygn på att få äta sin rätt, kan använda en tryckkokare.